Gezonde voeding in het onderwijs, daar gaan wij voor. 

Wij gaan met kinderen en jongeren actief aan de slag met gezond eten. Op een leuke en toegankelijke manier maken we ze bewust van onze voeding, waarom gezond eten belangrijk is, wat nu wel of juist niet gezond is en hoe je een gezonde maaltijd bereid. 

Onze activiteiten richten zich op het primair en voorgezet onderwijs, maar wij verzorgen onze activiteiten ook voor sportverenigingen, naschoolse opvang, buurtcentra en alle andere plekken waar kinderen en jongeren te vinden zijn!

⬇️Bekijk hier onze activiteiten⬇️

Workshop Power Pannenkoek

Pannenkoeken worden vaak gezien als ongezond, maar is dat wel terecht? Tijdens deze workshop gaan leerlingen aan de slag om gezonde pannenkoeken te maken. Zullen de gezonde pannenkoeken net zo lekker zijn?

Workshop Power Smoothie

Tijdens deze workshops gaan leerlingen een gezonde smoothie samenstellen met ingrediënten uit elk vak van de Schijf van Vijf. Ze leren welke voedingsstoffen en in verschillende producten zitten en wat deze doen in het lichaam.

Workshop Power Burger

In deze workshop gaan leerlingen hun eigen power burger samenstellen. Niet van vlees, maar van peulvruchten, groente en havermout.
Leerlingen leren dat gezond en duurzaam eten ook lekker en leuk kan zijn!

Workshop Een kijkje in ons eten

In de supermarkt liggen duizenden producten. Hoe weet ik nu of een product gezond is?
In deze les gaan leerlingen zich verdiepen in de verpakkingen van ons eten.  

Cooking Clinics

 

Tijdens de cooking clinic gaan leerlingen als groep koken. Ze koken niet alleen voor zichzelf maar voor de hele groep.

Keuzestress?

Wij helpen je door samen te kijken welke activiteit het beste bij jullie organisatie past! 
Neem hiervoor contact met ons op:
✉️ [email protected]
📞 06 29 86 00 19


Wat vinden anderen?

Daniëlle Roffel, Martinus College


''Voor de 4e klassen VMBO heeft Sil de gastles “Verborgen suikers” gegeven. Dit was mooi passend bij het project Gezonde Voeding, waarin leerlingen op zoek gaan naar hun eigen voedingsgewoonten.
Sil heeft de les aangepast aan de Covid-richtlijnen, maar hield het ook levendig en actief.
Leerlingen waren betrokken, enthousiast en open. Vooral credits voor Sil die zelf open en betrokken is ‘je krijgt wat je geeft’ zelfs in één enkele les. Mooi om te zien dat hij in een korte tijd de aandacht van de leerlingen weet te vangen en ze laat nadenken over hun voeding.
Aanrader!'' 

Robin Grosz, Horizon College

''De gastles was duidelijk opgebouwd en Sil legt heel snel de verbinding met de klas waardoor het verhaal heel goed over komt bij de studenten.''

Paulus Mavo - vmbo

"Naast de kennisoverdracht heeft Sil ook als een uitstekend rolmodel voor onze leerlingen gefunctioneerd! We zijn je enorm dankbaar en hopen dat we je nog vaker kunnen contacten voor soortgelijke opdrachten." 

Contactinformatie

E-mail:              [email protected]
Telefoon:         +31 6 2986 0019
Regio:                Noord-Holland